Sim Beeldbellen

Hoe stel ik beeldbellen in?

dagwijzer_telefoon

Inleiding Sim Beeldbellen

Met de Dagwijzer kun je beeldbellen. Om gebruik te kunnen maken van Sim Beeldbellen dienen zowel de gebruiker van de Dagwijzer als de gewenste contactpersonen zicht te registreren voor een Sim Beeldbel account. Onderstaand lees je hoe je je voor dit gratis account registreert.

1. Registratie en instellingen Sim Beeldbellen op de Dagwijzer

Voordat je met de Dagwijzer kan beeldbellen, dien je eerst een account aan te maken voor de dagwijzer. Ga hiervoor naar beeldbel instellingen in het instellingenmenu en druk vervolgens op ‘open Sim Beeldbellen’.

Nu krijg je het Sim Beeldbel inlogscherm te zien. Druk voor nu op ‘klik hier om te registreren’ en vul het volgende formulier in. Druk nu op de registreerknop onderin en de Dagwijzer is klaar om te beeldbellen.

2. Toevoegen contactpersonen op de Dagwijzer

Met de Dagwijzer kun je beeldbellen met bij de Sim Beeldbelapp geregistreerde contactpersonen (zie sectie 4). Deze contactpersonen kun je toevoegen aan de contactenlijst door eerst op de ‘beeldbellen’ knop (1) en dan op de ‘contact toevoegen’ knop (2) die onder de contactenlijst staat.

Er verschijnt nu een menu waar je een contactnaam en emailadres moet invullen. Het emailadres van de contact moet hetzelfde zijn als het emailadres waarmee het contact zich bij Sim Beeldbellen heeft geregistreerd.

Om het beeldbelgebruik te vergemakkelijken kun je indien gewenst een profielfoto aan het contact toevoegen. Je kan deze foto met de camera van de Dagwijzer nemen of via het fotoalbum toevoegen.

Als geregistreerde contactpersonen zijn toegevoegd is de Dagwijzer klaar voor beeldbelgebruik.

3. Ringtone kiezen op Dagwijzer

Je kunt op de Dagwijzer kiezen uit vier verschillende ringtones die afgaan bij inkomende beeldbelgesprekken. Dit doe je door naar het menu voorkeuren te gaan en vervolgens de beeldbel instellingen te openen en de gewenste ringtone uit te kiezen.

4. Beeldbellen via de beeldbellen app

4.1 De Sim beeldbel App downloaden

Download eerst de Sim Beeldbel App. Deze app is nu nog alleen beschikbaar voor Android op de Google Play Store. Binnenkort is er ook een Beeldbel app voor iOS en Windows beschikbaar.

PS; Als je ook de Dagwijzer beheer app gebruikt dan verwijst de beheer app je voortaan automatisch door naar de beeldbel app wanneer je op de ‘beeldbellen’ knop in de beheer app drukt.

4.2 Registratie gebruiker

Alleen bij SIM geregistreerde gebruikers kunnen beeldbellen met de Dagwijzer. Daarom dien je jezelf eerst te registreren bij Sim Beeldbellen.

Druk hiervoor in het menu op ‘klik hier om te registreren’, vul het volgende formulier in en druk vervolgens op de registreer-knop. Het emailadres die je hier in de beeldbellen app invult heeft de Dagwijzergebruiker nodig om je als een contact toe te voegen.

4.3 Dagwijzer gebruiker toevoegen

Koppel de Dagwijzer gebruiker aan de Sim beeldbel app door op ‘contact toevoegen’ te drukken. Vul hier het emailadres in dat gebruikt wordt voor het beeldbellen op de Dagwijzer. Druk vervolgens op opslaan, de Sim beeldbel app is nu klaar voor gebruik.

4.3 Bellen met de Dagwijzer gebruiker

Open de Sim beeldbel app of druk beeldbellen in de beheer app. Druk op het camera icoon naast de contact persoon om een beeldbel gesprek op te starten, of voer een audiogesprek door op telefoon icoon te drukken. Druk om het gesprek te beëindigen op het rode telefoon icoon.