Sim Beeldbellen

Hoe stel ik beeldbellen in?

dagwijzer_telefoon

Inleiding SIM Beeldbellen

Met de Dagwijzer kunt u beeldbellen via Android, IOS of via de browser van uw laptop/pc, om gebruik te kunnen maken van SIM Beeldbellen dienen zowel de gebruiker van de Dagwijzer als de gewenste contactpersonen zich te registreren voor een SIM Beeldbel account. Onderstaand lees je hoe je voor deze gratis accounts registreert. Let op dat u de laatste versie van de Dagwijzer (1.14) heeft geïnstalleerd voordat u via de onderstaande manieren kunt beeldbellen met de Dagwijzer.

1. Registratie en instellingen SIM Beeldbellen op de Dagwijzer

Voordat je met de Dagwijzer kan beeldbellen, dien je eerst een account aan te maken voor de dagwijzer. Ga hiervoor naar beeldbellen in het instellingenmenu en druk vervolgens op ‘In- en uitloggen beeldbellen’.

Nu krijg je het SIM Beeldbel inlogscherm te zien. Druk vervolgens op ‘klik hier om te registreren’ en vul het formulier in. Druk nu op de registreerknop onderin en de Dagwijzer is nu geregistreerd en klaar om te beeldbellen.

2. Toevoegen contactpersonen op de Dagwijzer

Met de Dagwijzer kun je beeldbellen met bij de SIM Beeldbelapp geregistreerde contactpersonen (zie sectie 4). Deze contactpersonen kun je toevoegen aan de contactenlijst door eerst op de ‘beeldbellen’ knop (1) en dan op de ‘contact toevoegen’ knop (2) die onder de contactenlijst staat.

Er verschijnt nu een menu waar je een contactnaam en emailadres moet invullen. Het emailadres van de contact moet hetzelfde zijn als het emailadres waarmee het contact zich bij SIM Beeldbellen heeft geregistreerd.

Om het beeldbelgebruik te vergemakkelijken kun je indien gewenst een profielfoto aan het contact toevoegen. Je kan deze foto met de camera van de Dagwijzer nemen of via het fotoalbum toevoegen.

Als geregistreerde contactpersonen zijn toegevoegd is de Dagwijzer klaar voor beeldbelgebruik.

3. Ringtone kiezen op Dagwijzer

Je kunt op de Dagwijzer kiezen uit 6 verschillende ringtones voor inkomende beeldbelgesprekken. Dit doe je door naar beeldbel instellingen te gaan en vervolgens op “Geluid bij inkomende gesprek” te klikken en de gewenste ringtone uit te kiezen.

4. Beeldbellen via de Android beeldbel app

4.1 De SIM Android beeldbel App downloaden

Download eerst de SIM Beeldbel App, deze app kun je vinden in de Google Play Store.

PS; Als je ook de Dagwijzer beheer app gebruikt dan verwijst de beheer app je voortaan automatisch door naar de beeldbel app wanneer je op de ‘beeldbellen’ knop in de beheer app drukt.

4.2 Registratie gebruiker

Alleen bij SIM geregistreerde gebruikers kunnen beeldbellen met de Dagwijzer. Daarom dien je jezelf eerst te registreren bij SIM Beeldbellen.

Druk hiervoor in het menu op ‘klik hier om te registreren’, vul het volgende formulier in en druk vervolgens op de registreer-knop. Het emailadres die je hier in de beeldbellen app invult heeft de Dagwijzergebruiker nodig om je als een contact toe te voegen.

4.3 Dagwijzer gebruiker toevoegen

Koppel de Dagwijzer gebruiker aan de SIM beeldbel app door op ‘contact toevoegen’ te drukken. Vul hier het emailadres in dat gebruikt wordt voor het beeldbellen op de Dagwijzer. Druk vervolgens op opslaan, de SIM beeldbel app is nu klaar voor gebruik.

4.3 Beeldbellen met de Dagwijzer gebruiker

Open de SIM beeldbel app of druk beeldbellen in de beheer app. Druk op het camera icoon naast de contact persoon om een beeldbel gesprek op te starten, of voer een audiogesprek door op telefoon icoon te drukken. Druk om het gesprek te beëindigen op het rode telefoon icoon.

5. Beeldbellen via de IOS beeldbel webapp

5.1 De SIM IOS beeldbel webapp openen

Download eerst de Dagwijzer beheer app in de Apple app store. Klik hier of zoek in de Apple store naar “SIM dagwijzer beheer”. Klik na het installeren en het inloggen in de beheer app op de knop “beeldbellen”.

Alleen bij SIM geregistreerde gebruikers kunnen beeldbellen met de Dagwijzer. Daarom dien je jezelf eerst te registreren in de beeldbel app. Druk hiervoor op de knop ‘registreren’, vul het formulier in en druk vervolgens op de registreer knop. Het emailadres die je hier registreert heeft de Dagwijzer nodig om je als een contact toe te voegen.

ios_beeldbellen
ios_beeldbellen2

5.2 Dagwijzer gebruiker toevoegen

Na het inloggen zie je het scherm hiernaast. Hier kun je contacten toevoegen aan de contactenlijst. Klik op de knop “contact toevoegen” om de Dagwijzer gebruiker toe te voegen, druk vervolgens op opslaan, de SIM beeldbel app is nu klaar voor gebruik.

5.3 Beeldbellen met de Dagwijzer gebruiker

Druk op het camera icoon naast de contactpersoon om een beeldbel gesprek op te starten, of voer een audiogesprek door op telefoon icoon te drukken. Het rode kruisje is bedoelt om de gebruiker te verwijderen.

ios_beeldbellen3

6. Beeldbellen via het web

6.1 SIM beeldbellen web openen

Ga op uw Windows computer/laptop of Mac/Macbook naar de volgende link: beeldbellen.simpc.com. U krijgt nu het inlogscherm van SIM beeldbellen voor het web te zien. Druk op de knop “registreren” om een account aan te maken. Log daarna in met uw account.

6.2 Dagwijzer gebruiker toevoegen

Na het inloggen krijgt u het volgende scherm te zien. Klik hier op de knop “contact toevoegen” om de Dagwijzer gebruiker toe te voegen aan de contactenlijst.

6.3 Beeldbellen met de dagwijzer gebruiker

Na het toevoegen van de Dagwijzer gebruiker kunt u hiermee een beeldbel gesprek beginnen door op het camera icoon te drukken, of een audio gesprek door op het telefoon icoon te drukken. Het rode kruisje is bedoelt om de contactpersoon te verwijderen.